137b0X0:  ستاره های سربی
ستاره های سربی

اختر شناسی


نام ستاره ها به ترتیب درخشندگی در آسمان


 

نام فارسی نام عربی نام انگلیسی
شباهنگ، کاروان کش، وَراهَنگ، شب کش، ‌تیر، تیشتر شعرای یمانی Sirius
پَرَک سهیل Canopus
-- -- Alpha cantauri  
ژوبین‌دار سماک الرامح Arcturus
ونَند نسر واقع Vega
نگهبان العیوق  Capella
پا رجل Rigel
-- --  Procyon  
-- -- Achernar
شانه شبان منکب الجوزا Betelgeuse
دل کژدم قلب العقرب Antares
بزک عناق Mizar
فراموشک سُها Alcor
تکینه الفرد Alphard
شیردل قلب الاسد Regulus
سر زانوزن رأس الجاثی Rasalgethi
سدویس الدبران Aldebran
بی‌ژوبین السماک الاعزل Spica
ژوبین رمح Bootes

جمعه 25 بهمن 1392برچسب: نام فارسی ,نام عربی , نام انگلیسی , شباهنگ, کاروان کش, وَراهَنگ, شب کش, ‌تیر, تیشتر شعرای یمانی Sirius پَرَک سهیل Canopus -- -- Alpha cantauri ژوبین‌دار سماک الرامح Arcturus ونَند نسر واقع Vega نگهبان العیوق Capella پا رجل Rigel -- -- Procyon -- -- Achernar شانه شبان منکب الجوزا Betelgeuse دل کژدم قلب العقرب Antares بزک عناق Mizar فراموشک سُها Alcor تکینه الفرد Alphard شیردل قلب الاسد Regulus سر زانوزن رأس الجاثی Rasalgethi سدویس الدبران Aldebran بی‌ژوبین السماک الاعزل Spica ژوبین رمح Bootes ,

|
 
رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی




رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی:

 

این رصدخانه در 45 کیلومتری جنوب شهر تبریز با عرض جغرافیایی تقریبی  38 درجه شمالی و طول جغرافیایی تقریبی 46 درجه شرقی مستقر است.

 

 

دو تلسکوپ بازتابی با کانون کاسگرین و قطر آئینه 60 و 40 سانتی متری و با عدد کانونی 11/f و یک تلسکوپ شکستی 15 سانتی متری در این رصدخانه نصب  شده اند .

 

چهار شنبه 18 دی 1392برچسب:,

|
 
تصاویر برتر نجومی سال

- تصویر کهکشان راه شیری از پارک ملی اولوداگ ترکیه که توسط تون تزل به ثبت رسیده است. این منظره طبیعی در بالای نورهای انسان ساز قرار گرفته که شهرها و روستاها در پائین تصویر نورافشانی می کنند.

نجوم

- خرطوم فیل در صورت فلکی قیفاووس اثر بیل اسنایدر. ستارگان جدید در اعماق توده های متمرکز غبار و گاز سازنده این خرطوم آسمانی در حال شکل گیری هستند.

نجوم

- شفق قطبی بر فراز کوه هاگتووا در نروژ که توسط تامی الیاسن به ثبت رسیده است. میدان مغناطیسی زمین ذرات بادهای خورشیدی را به مناطق قطبی منتقل می کند. بیش از 80 کیلومتر بالاتر از سطح زمین، این ذرات با مولکولهای جوی برخورد کرده و باعث درخشیدن آن با رنگ سبز و قرمز می شود.

نجوم

- بارش ستاره ای اثر میگوئل کلارو: این تصویر گذر زمان به نمایش ستارگانی پرداخته که بنظر در زمان گردش زمین، از میان آسمان به شکل خطی کشیده می شوند. مسیر گذر سیاره مشتری در سمت راست سایه مشخص شده است.

نجوم

- مجموعه عظیمی از لکه های خورشیدی با تصویر یک جت و دنباله آن توسط دونجا زوپانیک به ثبت رسیده است.

 

- تصویر موزائیکی جی پی متس واینیو از صورت فلکی ماکیان به نمایش ابرهای عظیمی از گاز درخشان و خطوط غبار تاریک پرداخته است. نور این اجسام بسیار کم بوده و بدون چشم مسلح قابل مشاهده نیستند اما نوردهی دراز مدت و فیلترهای خاص آنها را با شکوه تمام به نمایش درآورده است.

 

- نمایش اشکال مختلف فعالیت خورشیدی از جمله یک رشته خورشیدی در سمت چپ پائین تصویر پل هائسه. خورشید در حال پیشروی به سوی اوج فعالیت خود در دوره 11 ساله فعالیت خورشیدی است که طی آن رویداهایی مانند لکه خورشیدی، جرقه های انفجاری و رشته ها بسیار رایج هستند.

 

- تصویر عبور یک دنباله دار از فراز پارک ملی آرچز در یوتا در جریان نمایش سالانه بارش شهابی برساووشی. توماس اوبرایان برای ثبت این تصویر از یک منبع نور مصنوعی برای نمایش و تاکید بر ساختار دارماتیک سنگ پرداخته است.

 ..

- سحابی اوریون در تصویر مایکل سیدونیو. در مرکز این سحابی ستارگان جدید در اطراف خود تابشهایی را منتشر کرده و یک گودال را در غبار ایجاد می کنند که در اثر آن گاز هیدروژن به رنگ صورتی درمی آید.

- تصویر موزائیکی چندگانه ماه که توسط دیوید کمپ بل به ثبت رسیده است. حتی تلسکوپهای دارای بزرگنمایی کم نیز فقط می توانند یک بخش کوچک از سطح ماه را در یک زمان نشان دهند از این رو تصاویر ترکیبی مانند این برای نمایش مناطق بزرگتر از سطح این همسایه زمین مورد نیاز است.

 

- طلوع ماه کامل در پشت کوه آلپ و صومعه سنت مایکل ایتالیا که توسط استتفانو دروسا به ثبت رسیده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دو شنبه 2 دی 1392برچسب:,

|
 
ثبت لحظه بلعیده شدن ستاره توسط یک سیاهچاله عظیم

 
 
 

تصویر شبیه سازی شده بر اساس اطلاعات سوئیفت

 

سیاهچاله ای عظیم در حالی رصد شده است که در مراحل ابتدای از هم دریدن یک ستاره و بلعیدن مواد درون آن بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ سوئیفت ناسا در 28 مارچ سال جاری انفجارهای درخشان و متعدد پرتو ایکس را از بخشی از آسمان ردیابی کرد، بخشی که تا پیش از این هیچ پرتو ایکسی در آن رصد نشده بود.
اکنون دو تیم از اخترشناسان از دانشگاه های پنسیلوانیا و پارک و همچنین از مرکز هاروارد اسمیتسونیان اعلام کردند این انفجارها احتمالا توده هایی از ستاره ای بوده اند که پس از نزدیک شدن بیش از اندازه به سیاهچاله ای که در فاصله 4.5 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد، از هم دریده و نابود شده است.
از آنجایی که این ستاره پیش از مرگ به دور سیاهچاله در حرکت بوده است، به حرکت خود به دور حفره ادامه داده و به تدریج توسط سیاهچاله بلعیده شده است.

 

رصدهای جدید نشان می دهند برخی از بقایای این ستاره با سرعتی برابر 99.5 درصد سرعت نور به بیرون فوران کرده اند و سوئیفت به صورت اتفاقی در مسیر این فورانها قرار گرفت و توانست اولین رصد از چنین رویداد بزرگ کیهانی را به ثبت برساند.

به گفته محققان این فورانها بسیار باریک هستند و در صورتی که به صورت اتفاقی در مسیر دید قرار بگیرند قابل مشاهده اند، در غیر این صورت هرگز رصد نخواهند شد. مطالعه بر روی مدت زمان تداوم این فورانها می تواند جرم ستاره قربانی و فاصله مداری آن از سیاهچاله را آشکار سازد.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، اخترشناسان باور دارند بقایای این فوران هنوز قابل رصد است و احتمال می دهند بلعیده شدن کامل یک ستاره توسط این سیاهچاله ماه ها به طول انجامد.

 

دو شنبه 2 دی 1392برچسب:,

|
 
تصاویر جالب از بارش شهاب سنگ از آسمان

 
 
  

دو شنبه 2 دی 1392برچسب:,

|
 
تلسکوپ

تلسکوپ

 

یکی از تجهیزات مهم برای هر منجم تلسکوپ می باشد که راه پیشرفت او را فرآهم خواهد آورد. انتخاب مدل تلسکوپ برای هر منجم تازه کار کمی مشکل می باشد و بهمین دلیل پیشنهاد می کنیم قبل از انتخاب کالای مورد نظر حتماً با ما تماس بگیرید. امروزه تلسکوپها دارای مدلها و شرکتهای سازنده مختلفی هستند که هرکدام برای کار خاصی مناسب است

 

تلسکوپی مناسب برای شروع رصد آسمان شب و منتخب تلسکوپ‌های با کیفیت رصد آسمان شب

8 اینچ دابسونی

و سلیقه فرد انتخاب کننده نیز بسیار مهم می باشد.

سه شنبه 21 خرداد 1392برچسب:تلسکوپ,

|
 
تلسکوپ فضایی هابل

تنها چند سال پس از استقرار تلسکوپ فضایی هابل در فضا،از آن به عنوان یک موفقیت چشم گیر یاد می شد،ابزاری که تصاویری شگفت انگیز با جزئیاتی بی نظیر از اجرام سماوی در ابعاد گوناگون از همسایگان سیاره ای ما تا کهکشان های دور افتاده تهیه کرده و آرزوی داشتن چشمی گردان در آسمان را به بهترین وجه تحقق بخشیده بود.

رویای وجود تلکسوپی که در ماورای جو قرار داشته باشد، نزد منجمان سابقه ای دیرینه دارد.چنین ابزاری دیگر نیاز ندارد نور را از میان جو آشفته زمین دریافت کند،آسمانش همیشه تاریک خواهد بود و هیچ هوای متراکمی در آنجا وجود ندارد تا موجب محو شدن تصاویر شود و همچنین می تواند طول موج های خارج از نور مرئی، فرابنفش و مادون قرمز را هم رصد کند.اگر چه که این آرزو تا قبل از ورود به عصر فضا همچنان به صورت رویایی دست نیافتنی باقی مانده بود.

تلسکوپ فضایی هابل دقیقا چیست،چرا این قدر برای ما مهم است و چگونه چنین تصاویر رویایی و شگفت انگیزی را ارائه می دهد.

  

در سال 1946 ،یک اختر فیزیک دان به نام دکتر لیمان اسپیتزر(1914-1997) پیشنهاد ساخت تلکسوپی در فضا را مطرح کرد،تلکسوپی که قادر بود تصاویری بهتر و با وضوح بیشتر از اجرام دوردست نسبت به تلسکوپ های زمینی تهیه کند.اما این ایده، غیرقابل اجرا و فراتر از زمان خود بود زیرا تا آن زمان حتی یک موشک هم به ماورای جو زمین پرتاب نشده بود.اما سرانجام در سال 1970 این طرح تصویب و در سال 1977 بودجه ای برای ساخت آن اختصاص یافت و ناسا شرکت هوا-فضا لاک هید مارتین Lockheed Martin) ( را به عنوان اولین پیمانکار برای ساخت و نظارت بر قطعات و ساختار تلسکوپ انتخاب کرد و در سال 1983 تلسکوپ به نام منجم امریکایی ادوین هابل –کسی که با رصد ستارگان متغییر در کهکشان های دوردست تئوری انبساط جهان را تائید کرد – نام گذاری شد.

ساخت تلسکوپ نزدیک به هشت سال طول کشید.این تلسکوپ 50 بار حساس تر و دارای وضوح 10 برابر بیشتر نسبت به تلسکوپ های زمینی است.HST در 24 آوریل سال 1990 توسط شاتل دیسکاوری در مدارش به دور زمین قرار گرفت و تقریبا بلافاصله پس از پرتاب آن منجمان پی بردند که قادر به کانونی نمودن تلسکوپ نیستند و تصاویر حاصل از آن تصاویری تار بودند. تلسکوپ فضایی هابل طوری طراحی شده که در حین گردش مداری اش هم قابل تعمیر و ارتقاست.ابزارهای کمکی ،حسگر های حرکتی،ژیروسکوپ ها،صفحه های خورشیدی و هر چیز دیگری در تلسکوپ قابل تعویض و جا به جایی است؛در واقع تنها چیزی که در تلسکوپ نمی تواند تعویض و جا به جا شود،ساختار پایه ای و آینه ی اصلی آن است.پس دانشمندان چگونه قادر بودند این مشکل را در آینه ی اصلی که نقصی در شکل آن بود(ابیراهی کروی) را رفع کنند. طولی نکشید که دانشمندان با جانشین کردن لنزهای کوستار(Corrective Optics Space Telescope Axial Replacement  ) برای تصحیح نقص موجود در تلسکوپ اقدام کردند.کوستار شامل چندین آینه ی کوچک بود که جلوی پرتو ورودی به آینه ی معیوب را می گرفت ،نقص آن را تصحیح می کرد و پرتو های تصحیح شده را به ابزارهای علمی برای کانونی نمودن باز پخش می کرد.زمانی که HST بعد از ماموریت تعمیر مورد آزمایش قرار گرفت تصاویر به طور شگفت آوری واضح شده بودند.امروزه همه ی ابزارهایی که بر روی تلسکوپ قرار می گیرند با یک تصحیح کننده ی نوری به منظور رفع نقص موجود در آینه ساخته می شوند بنابراین دیگر نیازی به کوستار نیست.

 

سه شنبه 21 خرداد 1392برچسب:هابل,

|
 


*به وبلاگ من خوش آمدید* نویسنده: *سماکان* *تبادل لینک هوشمند* برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ستاره های سربی و آدرس semakan.LXB.ir و یا این آدرس http://semakan.loxblog.com لینک نمایید ، در این صورت سیستم ابتدا وجود لینک من را در وب سایتتان بررسی میکند ، سپس لینکتان را در وب سایتم ثبت می نماید .
Ahvazkian@Gmail.com

اختر شناسی
تلسکوپ
عجایب آسمانها
وقایع نجومی
عکس هایی از فضا
ماه و ستارگان
ستارگان بیشمار در کویرهای ایران
کهکشان راه شیری
داستانهایی از فضا و بیکرانه آسمان
چگونگی خلقت زمین و آسمانها
آیه ها و احادیث
جدیدترین اخبار درباره فضا
پایگاه های نظامی فضانوردی
دریاها و جزایر عجیب و شگفت انگیز
اعماق زمین
دنیای زیر آب
مثلث برمودا
درختان شگفت انگیز زمین
عجایب گردشگری در ایران
همه چیز درباره خورشید
حیوانات و پرندگان
فضانوردان مشهور
ایران در عرصه هوا و فضا
زندگی فضانوردان در خارج از جو زمین
علوم غریبه
احضار ارواح
ارتباط اجنه با انسان
بهشت و جهنم
وقایع آخر زمان
یأجوج و مأجوج
اس ام اس های زیبا
دنیای دایناسورها
دانلود بازی و سرگرمی
نرم افزار و بازیهای موبایل
دانلود نرم افزار و کتب الکترونیکی
دنیای موسیقی
فیلمهایی از فضا

 

 


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ستاره های سربی و آدرس semakan.LXB.ir و یا این آدرس http://semakan.loxblog.com لینک نمایید ، در این صورت سیستم ابتدا وجود لینک من را در وب سایتتان بررسی میکند ، سپس لینکتان را در وب سایتم ثبت می نماید .





ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

 

 

کشف آهن در خارج از منظومه شمسی ستاره شناسان را به وجد آورد
آیا براستی موجودات فضایی وجود دارند؟
سال1393 (سال اسب) مبارک ...
تبادل اطلاعات از طریق DTN‌ و DSN
مثلث برمودا
نام ستاره ها به ترتیب درخشندگی در آسمان
دانلود آهنگ ستاره با صدای حمید عسکری
سماکان Semakan
بازی مدافع ستارگان
به تعدادی نویسندۀ حرفه ای وبلاگ نیازمندیم ...
رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی
وقایع نجومی
سیاره ای که از دنیای مردگان بازگشت
10واقعیت جالب درباره ی کهکشان راه شیری
تصاویر برتر نجومی سال
ثبت لحظه بلعیده شدن ستاره توسط یک سیاهچاله عظیم
تصاویر جالب از بارش شهاب سنگ از آسمان
فناوری فضایی
کویر یزد
سیاره اورانوس
سیاره مشتری
حلقه های نپتون
صورت فلکی
سیارات کوتوله
سیاره سدنا
سیاره نپتون
سیاره زحل
سیاره بهرام
منظومه شمسی

 

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی


خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 7
بازدید کل : 7
تعداد مطالب : 117
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1



?


كد آهنگ جدید


cache017last1535386216